Молодик пограбував 15 будинків, щоб роздобути гроші на “дозу”

27.04.2018

За клопотанням Конотопської місцевої прокуратури 26 річному конотопчанину, який підозрюється в низці крадіжок, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Дії затриманого кваліфіковано за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) КК України.

Як встановлено в ході слідства, з серпня 2017 по квітень 2018 року в одному з районів м. Конотоп невідомий систематично обкрадав подвір’я та будинки. Зловмисник виносив із помешкань побутову техніку, золоті прикраси та готівку. Із подвір’їв викрадав велосипеди та електроінструменти. Загалом, невідомий забирав все, що попадалось під руку, з одного господарства він викрав навіть м’які іграшки. Завдяки професійно проведеній роботі співробітники поліції встановили особу крадія та затримали його безпосередньо перед черговою спробою викрадення речей із будинку. При собі в затриманого були знаряддя, за допомогою яких він проникав у будинки, а також рукавички. За місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили частину викрадених речей.

«З’ясувалось, що затриманий є наркозалежною особою, стосовно нього в суді вже розглядається обвинувальний акт за незаконне виробництво та зберігання наркотичних засобів без мети збуту(ч. 1 ст. 309 КК України). Однак це не зупинило молодика і, щоб знайти гроші на чергову «дозу», він систематично обкрадав помешкання. Наразі зібрано достатньо доказів щодо його причетності до пограбування 15 домоволодінь. За скоєне йому загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі», – розповів керівник Конотопської місцевої прокуратури Олександр Плескач.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: