Уікенд на Сумщині: які місця області варто побачити навесні?

01.05.2018

Яблуня-колонія, м. Кролевець

Саме весною – це чудо природи виглядає справді дивовижно. Квітне дерево-гігант зазвичай у першій половині травня. Саме тоді подивитися на нього і радять приїздити туристам. Цій яблуні вже понад 200 років. Її феномен у стовбурах. Вони спускаються до землі та укорінюються, утворюючи нові дерева. Так, яблуня-колонія розрослася вже більше, ніж на 10 соток.

Дендропарк «Нескучне», м. Тростянець

Цей ландшафтний парк займає площу у понад 250 гектарів. На цю пам’ятку природи сміливо можна виділити кілька днів свого уікенду. Родзинками «Нескучного» є багатовіковий дуб, грот Німф та 3 озера. Дібратися до цих місць вам допоможуть покажчики, що розташовані по усьому периметру парку. Крім того, його територія облаштована зонами для відпочинку (столиками та лавами), де ви зможете перепочити після насиченої екскурсії.

Могрицький заказник, с. Могриця Сумського району

Не менш прекрасний весною і Могрицький заказник. Розташований він у межах Сумського району, на схід від села Могриця та займає площу у 15,2 гектари. Поціновувачів природи точно не залишать байдужими краєвиди, що відкриваються з його пагорбів. Крім цього, півдня до заказника примикає Могрицький крейдяний кар’єр, з півночі — курган-городище.

Одне з найстаріших дерев Сумщини, с. Гаї Роменського району

У Роменському районі, а саме у селі Гаї, росте дуб, якому, за підрахунками екологів, понад 600 років. Назвали дерево на честь народного месника Гаркуші, який, за легендами, любив під цим деревом відпочивати. Дерево є природоохоронною пам’яткою України. В обхваті дерево досягає 7 метрів.

200-річні сосни під Глуховом

У поселенні Соснівка утворився однойменний парк – ботанічна пам’ятка природи регіонального значення. Його площа сягає 6,5 гектарів. Вік дерев, які тут ростуть, коливається від 50 до 200 років. Сосни знаходяться у селі Соснівка Глухівського району. З одного боку до поселення прилягає ліс, де і ростуть сосни, тож добиратися до Соснівки краще машиною від райцентру.

«Сім джерел», с. Шалигине Глухівського району

Не від’їжджаючи далеко від сосен та міста Глухова можна потрапити подивитися на ще одну пам’ятку природи – унікальне гідрологічне утворення «Сім джерел». Місцеві кажуть, що ця вода не тільки допомагає освіжитися у жаркий день, а і має лікувальні властивості. Пам’ятка природи займає площу до 0,5 гектар. Прилеглі території штучно очищенні від американського клена, який має властивість поглинати майже всю воду з ґрунту. «Сім джерел» знаходяться у селі міського типу Шалигине, що розташувалося на річці Лапузі. Знаходиться поселення за 20 кілометрів від Глухова. З одного боку до села прилягає ландшафтний заказник «Шалигинський». Доїхати до нього можна двома шосе, які ведуть з міста: Р44 та Е38. Від них відгалужується дорога, яка веде до села Шалигине.

Джерело: http://spec-kor.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: