17-річного сумчанина обвинувачують у викраденні автівок

02.05.2018

Сумською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру 17-річного сумчанина, який незаконно уганяв транспортні засоби, а також викрадав із авто цінні речі. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб та вчинене повторно) та ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Юнак підозрюється в тому, що разом зі своїм спільником 19 лютого 2018 року в нічний час у м. Суми проникли в транспортний засіб ЗАЗ 110307 «Славута», залишений без нагляду в дворі багатоповерхівки. Зловмисники завели двигун та поїхали в напрямку вул. Замостянської. Поблизу буд. №3 авто заглухло, відтак доїхати до пункту призначення юнакам не вдалось. Непередбачувані обставини не зупинили юнаків, вони забрали із автівки всі цінні речі, зокрема акумулятор, магнітолу тощо.

Вже 26 лютого 2018 року юнаки знову намагались викрасти автівку. Цього разу в поле зору зловмисників потрапив ВАЗ 2109. Проте довести задумане до кінця юнакам не вдалось, коли вони виштовхували транспортний засіб із двору – їх побачили випадкові перехожі та викликали поліцію.

За словами прокурора Сумської місцевої прокуратури Галини Рекуненко, наразі досудове слідство триває, встановлюється спільник підозрюваного, а також точна кількість злочинів, до яких вони причетні. За скоєне юнакові загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: