На Сумщині намагаються врятувати життя дитині

02.05.2018

Марійці Кудояр терміново потрібно зібрати гроші на операцію.

Нещодавно ми писали про цю крихітку, яка другий рік бореться зі злоякісною пухлиною у шийному відділі. Після операції, хімії у Марійки стався рецидив. Волонтери порадили мамі звернутися до іспанської клініки. Ірина готувала документи, відправляла за кордон необхідні дані. Відповідь прийшла, але цифри приголомшили: на діагностику, операцію та реабілітацію потрібно було зібрати 130 тисяч євро. На жаль, ця захмарна сума стала недосяжною для звичайної глухівської сім‘ї, де мама доглядає хвору дитину, а тато військовий. Хоч глухівчани з турботою відгукнулися на благання матері, вдалося зібрати лише близько 30 тис. грн. Звісно, що спроби з Іспанією провалилися.

Упродовж цього часу Марійка лежала в онкогематологічному відділенні обласної дитячої лікарні. Вона завершує четвертий блок хімії. Організм дуже ослаблений, виникали проблеми з нирками, постійні застуди, температура. Дівчинка виснажена морально, капризує, хоче додому, бо всі ці ліки, крапельниці надзвичайно набридли. Мама Ірина все ж не падає духом, вона готова боротися за свою кровинку. Оскільки назбирати на іспанське лікування не вдалося, почала шукати інших спеціалістів. Ірині порекомендували звернутися до провідного професора Ольги Желудкової у Російський науковий центр рентгенорадіології. Бабуся дівчинки уже кілька разів їздила до Москви, гістологія підтвердила діагноз. Зараз Марійку направили на повторне МРТ. Після цього обстеження в Центрі мають повідомити, чи візьмуться нейрохірурги оперувати дівчинку. У будь-якому разі операція лишається єдиним шансом на життя, адже пухлина виявилася не надто чутливою до хімії.

– За тиждень-два можуть сказати, щоб приїхали на операцію, – розповідає мама Ірина Кудояр. – А у нас ні копійки за душею. Дуже благаємо, допоможіть врятувати нашу Машеньку.

Щодня цій невинній дитині, щоб жити, потрібні тисячі гривень. Її життя коштує більше, аніж можуть зібрати батьки та рідні. Ми звертаємося також і до волонтерів, меценатів, спонсорів та підприємців – допоможіть маленькій глухівчанці. Повірте, ця усміхнена, щира та ніжна дівчинка дуже хоче жити…

Реквізити для допомоги: карта ПриватБанку 5168 7573 4703 5562 – мама Кудояр Ірина Анатоліївна, тел.: 096-057-52-07.

Джерело: nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: