Під час пожежі в багатоповерхівці на проспекті Лушпи жінка отримала опіки

03.05.2018

В управлінні ДСНС України в Сумській області оприлюднили повну інформацію про пожежу, яка вчора, 2 травня,  сколихнула один із найгустонаселеніших мікрорайонів Сум, – у будинку №10 по проспекту Михайла Лушпи.

На місце виклику направили черговий караул 2-ї державної пожежно-рятувальної частини та автодрабину групи спеціальної пожежної техніки.

Як було встановлено, загоряння сталося у квартирі на четвертому поверсі. Сильне задимлення сходовими клітинами поширилось на весь під’їзд. На гасіння додатково залучили відділення 1-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Працювати рятувальникам довелось в апаратах для захисту органів дихання. У димовій пастці опинились двоє літніх мешканців квартири на дев’ятому поверсі. Чоловікові та жінці вогнеборці надягли маски від захисних апаратів і вивели на вулицю. Також було організовано евакуацію із небезпечної зони ще трьох мешканців під’їзду.

Одночасно проводилась ліквідація пожежі з двох боків — з вулиці за допомогою автодрабини та з під’їзду. О 19:32 вогнеборцям вдалось локалізувати загоряння та зупинити подальше поширення вогню, о 19:56 — пожежу ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 15 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Внаслідок пожежі опіки стопи отримала жінка 1934 р.н. – мешканка квартири, де сталося загоряння. Після надання необхідної медичної допомоги постраждала знаходиться на амбулаторному лікуванні.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина пожежі — коротке замикання електромережі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: