Суд розглядав справу «ПФУ проти пенсіонерів МВС»

03.05.2018

Сьогодні у Сумах, 3 травня, біля Ковпаківського районного суду збиралися пенсіонери системи МВС на підтримку Управління державної виконавчої служби, що виступає відповідачем у справі «ПФУ проти пенсіонерів МВС».

Зранку в суді відбувся розгляд справи, в якій позивачем є Головне управління Пенсійного фонду України в Сумській області. Мова йде про скасування рішення, що зобов’язує ПФУ зробити перерахунки пенсій міліцейським пенсіонерам, які виграли справу в суді.

Відповідно Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» від 9 квітня 1992 pоку N 2262-XII пенсія пенсіонерів органів внутрішніх справ України (міліції), підлягає перерахунку з 01 січня 2016 року.

Порядок проведення перерахунку пенсій, визначено постановою Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2008 р. N 45 «Про затвердження Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Пунктом 3 Порядку передбачено, що на підставі списків уповноважені органи готують для перерахунку пенсії довідки про розмір грошового забезпечення кожної особи та у місячний строк подають їх головним управлінням Пенсійного фонду України.

Ліквідаційна комісія ГУМВС України надіслала до Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області зазначені вище довідки. На підставі довідок пенсійний фонд мав провести перерахунок пенсії

У результаті засідання суд скасував Постанову старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Сумській області про відкриття виконавчого провадження в частині стягнення з Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області виконавчого збору у сумі 14892 гривні.

Представник державної виконавчої служби, Роман Колос, зазначив, що управління буде подвати апеляцію.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону

Коментарі: