Житель Сумщини зберігав удома вибухівку

03.05.2018

Інформація про одного з жителів села Конотопського району, який може зберігати наркотики, надійшла до працівників сектору кримінальної поліції. Отримавши санкцію суду на обшук його будинку, правоохоронці завітали додому до 50-річного чоловіка.

«В його оселі серед речей поліцейські знайшли два пакети, заповнені підозрілою речовиною, 18 пластикових пляшок з імовірними нашаруваннями заборонених речовин та 1 пляшку з рідиною невідомого походження, – коментує Богдан Вайцеховський, начальник Конотопського відділу поліції. – Проте це була не єдина знахідка правоохоронців. В одній з кімнат оперативники також виявили сипучу сіро-зелену речовину, яка за висновками експертів є вибуховою метальної дії».

За словами власника знайденого, наркотики він вживає протягом тривалого часу. Сам собі готує опій ацетильований, проте, запевняє, виключно для себе. Що ж до вибухової речовини, пояснив, що придбав її кілька років тому та зберігав у власному домогосподарстві «про всяк випадок».

Чоловіку оголосили підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч. 1 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та ч. 1. ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Підозрюваному загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: