Поліцейський “погорів” на хабарі, перерахованому на банківську картку

04.05.2018

Прокуратурою Сумської області спільно зі Слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Сумській області за оперативного супроводу Управління внутрішньої безпеки в Сумській області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України в рамках кримінального провадження задокументовано факт вимагання, а в подальшому і отримання неправомірної вигоди слідчим Краснопільського відділення поліції.

Правоохоронець, який має спеціальне звання старший лейтенант поліції, за 7 тисяч гривень обіцяв місцевому жителю закрити кримінальне провадження, розпочате стосовно нього за фактом спричинення легких тілесних ушкоджень односельцю. Обумовлену суму поліцейському чоловік перерахував на банківську картку.

У п’ятницю, 4 травня 2018 року, слідчого Краснопільського відділення поліції затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Водночас слідчі вже готують клопотання до суду про обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: