Микола Клочко: «Сучасні технології – це запорука надання якісних послуг ЖКГ»

04.05.2018

Під час засідання колегії облдержадміністрації під головуванням Миколи КЛОЧКА обговорили технічне переоснащення підприємств галузі ЖКГ області та перехід на альтернативні види палива

Очільник області наголосив на необхідності технічного переоснащення підприємств житлово-комунального господарства і впровадження сучасних технологій, оскільки саме ці дії у подальшому стануть запорукою надання якісних житлово-комунальних послуг та здешевлення їх вартості.

Адже зараз не у всіх районах Сумщини населення своєчасно оплачує ці послуги. «Наразі рівень оплати за житлово-комунальні послуги становить 81,7%. Найвищий рівень оплати спостерігається у Середино-Будському і Ямпільському районах, у той час як у Буринському та Краснопільському – він найнижчий», – розповів начальник управління ЖКГ, енергозбереження та ПЕК облдержадміністрації Сергій ЛУГОВИЙ.

Посадовець також акцентував увагу на пришвидшенні темпів встановлення лічильників обліку теплової енергії, гарячої та питної води у нежитлових будівлях, а також будинкових засобів обліку теплової енергії у житлових будинках. «До 1 серпня 2018 року часу залишилось зовсім мало, а лічильники мають бути встановлені у будь-якому разі відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», – пояснив він.

Окрім цього, члени колегії заслухали керівників міст Охтирка та Шостка – вони розповіли про заходи, які допоможуть уникнути повторення надзвичайних ситуацій, що були під час опалювального сезону 2017-2018, коли населення раптово залишалось без опалення. Йшлося й про передачу Охтирської ТЕЦ у комунальну власність Охтирської територіальної громади у процесі децентралізації.

За словами очільника області, Сумщина має усі необхідні ресурси для переходу на альтернативні види палива, такі як мазут, пічне паливо, деревні пелети.

Колегія облдержадміністрації визнала задовільним стан проходження опалювального сезону 2017-2018 років, прийняла рішення про необхідність створення обласного оперативного штабу з підготовки галузей економіки до роботи  в осінньо-зимовий період 2018-2019 років.

«Житлово-комунальне господарство – є головною сферою у будь-якому населеному пункті. І ця галузь сьогодні потребує реформування, тому до початку наступного опалювального сезону треба правильно розставити пріоритети та навчитися раціонально використовувати ресурси», – підбив підсумки Микола Клочко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: