Косівщинська сільрада вирішила об’єднатися з Садівською ОТГ

05.05.2018

Депутати Косівщинської сільської ради на місцевій 25-тій позачерговій сесії вирішили об’єднатися з Садівською територіальною громадою З 14 депутатів – присутніх було 13. Рішення підтримало 10 депутатів.

«Це великий плюс об’єднання з Садівською громадою. Це об’єднання не приєднання. І ми всі сільські ради, коли об’єднаємося, будемо на рівних. У нас майже однакова кількість жителів, ми будемо мати однакове представництво в депутатському корпусі, плюс практично однакова інфраструктура», – розповіла Наталія Степаненко, в. о. голови Косівщинської сільської ради

В одній із пропозицій на сесії озвучили можливість приєднання Косівщинської сільради до Степанівської ОТГ.

Наталія Чумаченко, депутат Косівщинської сільської ради, повідомила: «Я бачу, як працює ця громада, які у неї кошти, як вона відноситься до людей, як вона відноситься до тих сіл, які віддалені від Степанівської сільської ради. Сільський голова за всіх них турбується»

Відстань між селом Косівщина та селом Сад становить близько 2 кілометрів. А між Косівщиною та селищем міського типу Степанівкою близько 22-х.

«Якщо говорити про аспект приєднання Косівщинської сільради до Садівської сільської ради – це в принципі логічне рішення. Оскільки Косівщинська сільська рада і саме село Косівщина розташована біля села Сад. А якщо говорити про Степанівську ОТГ з центром смт. Степанівка, то до Степанівки їхати втричі довше. Якщо дивитися на перспективний план формування території громад Сумської області, який затверджений Кабінетом міністрів України, то там вони також приєднані до Садівської сільської ОТГ», – коментує Карен Агаджанов-Гонсалес, консультант Офісу реформ у Сумському регіональному відділенні асоціації міст України.

До складу Косівщинської сільської ради входить 7 сіл. Всього населення понад 3 тисяч мешканців. Вони планують вибори в останню неділю жовтня.

Джерело: http://tv.sumy.ua//

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: