На Сумщині “звільнили” перевізника

06.05.2018

У Романх розірвали догорів з перевізником. Багатостраждальний маршрут №11 і трохи менше, але теж проблемний “сьомий” уже в травні матимуть нового, тимчасового перевізника. Після року “терпіння” Василя КОВШИКА, який обслуговував ці рейси, “прибрали”: останньою краплею, розповіли представники Виконкому, було звернення невдоволених пасажирів до народного депутата України.

Десятки звернень та телефонних дзвінків зі скаргами на “одинадцятий” маршрут (“Вулиця Декабристів – вулиця Мельникова”) більше року отримували представники Виконкому та влада міста. Як розповіла на засіданні Виконавчого комітету начальник управління економічного розвитку Юлія ЯНЧУК, третина актів, складених у результаті перевірок робочої групи з питань перевірки дотримання перевізниками умов договорів протягом 3 місяців поточного року, стосувалася саме “одинадцятого” маршруту. Посадовиця говорить: вживалися заходи впливу на перевізника, зокрема, він мав не одне попередження про розірвання договору, однак ніякі попередження результатів не дали.

Сам же перевізник запевняє: усьому виною дороги – нечищені від снігу й не ремонтовані. “Ресори б’ються, колеса “стріляють”, автобус тріщить”, – пояснив він членам Виконкому. Визнає, що зриви рейсів були, зокрема, 8 у лютому та додає, що тільки 4 дні тому пройшов грейдер по вулиці Декабристів.

На виправдання пана КОВШИКА міський голова випалив гнівне: “За Вас сісти їздити? Чи що нам робити?!”. Юлія ЯНЧУК, у свою чергу, зазначила: коли відбувається конкурс на перевезення пасажирів, перевізники підписують заяву про те, що ознайомлені з об’єктом конкурсу, тобто від самого початку знають, по яких дорогах будуть їздити. До того ж, додала, цьому перевізникові, одному в місті, було дозволено обмежити графік руху і не їздити до кінцевих зупинок, тобто не доїжджати до вулиці Мельникова, тільки зупинки біля “п’ятої” школи, й так само не доїжджати до вулиці Декабристів, тільки до зупинки ДСУ-29. “За день він повинен здійснювати 9 оборотних рейсів, було дозволено здійснювати 5”, – також зазначила жінка. Управління житлово-комунального господарства в план 2018 року по грейдеруванню доріг першими заходами включило маршрути, де немає твердого покриття, тобто №№ 11, 10 та 6.

Були скарги й по маршруту №7 (“Коледж КНЕУ – Колісникове”), зазначила Юлія ЯНЧУК, часто він зривався зранку. “Проблемний маршрут і №2, але ми залежимо від того, чи погодиться хто-небудь здійснювати тимчасові перевезення, якщо розірвемо договір”, – говорить керівниця відділу економрозвитку. 

Члени Виконавчого комітету вирішили призначити з 1 травня тимчасовим виконавцем міських пасажирських перевезень на маршрутах №№ 7 та 11 ФОП Діжечко С. М. та укласти тимчасовий договір до 31 липня цього року. Протягом 3 місяців буде оголошено конкурс на перевезення на ці маршрути.

Джерело: Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: