У Сумах запланували майбутній масив для АТОвців

07.05.2018

На останньому засіданні Сумський міськвиконком затвердив детальний план забудови території в районі вул. Кощія і Данько.

Нагадаємо, що тут передбачається роздати учасникам АТО близько 300 ділянок по 8 соток під індивідуальну житлову забудову. Будівлі в масиві будуть розміщені поквартально – по 20-30 будинків із розворотними майданчиками в середині, дитячими та госпмайданчиками. Також в районі буде організована інфраструктура і навіть побудований дитсадок на 125 місць, поєднаний із початковою школою на 100 місць. Але це все в далекій перспективі.

Тому найголовніше питання, яке цікавило АТОвців на засіданні: якщо виконком затвердить нарешті цей проект, коли людям можна буде робити робочі проекти?

На це головний архітектор Андрій Кривцов відповів: «Це нюанси реалізації детального плану, які прописуються в програмі. І це вже будуть питання до міськуправління капітального будівництва, яке, власне, і буде розробляти програму. Єдине, що я можу сказати, – ДПТ передбачає його реалізацію протягом не менше 5-7 років ».

“Наприклад, зараз АТОвці отримають право на розробку проектів землевідведення. Зайдуть в мікрорайон, а там – гори, ями, сміття і т.д. Нічого нема. І все це буде зроблено за 5-7 років? А хто дасть доручення УКБ, щоб він розробив програму? Чи не буде начальник УКБ потім говорити, що йому ніхто нічого не доручав?” – наполягали громадські працівники.

Тоді радник мера і член виконкому Віктор Волонтирець запропонував відразу ж прописати доручення для УКБ – до 1 червня розробити відповідну програму.

На обличчі начальника УКБ Віталія Шилова відбився шок: «Наскільки я розумію, якщо ви зараз затвердите цей проект, мені треба буде щільно працювати з архітектурою? Тому що я цих паперів, які ви зараз розглядаєте, в очі не бачив … Програма мені не потрібна, треба спочатку подивитися хоча б на документи».

“І взагалі, треба бути якось обережніше з термінами, там дуже складна територія…” – спробував зупинити всіх Кривцов.

Нагадаємо, що район – дійсно дуже складний: з великою кількістю повітряних електромереж і серйозними перепадами рельєфу. Так що до початку будівництва тут треба виконати захисні заходи від підтоплення територій вздовж водойм (Блакитні озера і гідрокар’єрі), рекультивацію земель на місці непрацюючого піщаного кар’єру і намив основної території.

Але мер Сум Олександр Лисенко все-таки наполіг на тому, щоб позначити для цього масиву перший термін: «Давайте попередньо попрацюємо до 1 вересня, але якщо не вийде розробити робочий проект і терміни будуть переноситися, учасники АТО дізнаються про це в першу чергу і будуть в курсі процесу».

Джерело: http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: