Сумчан, які не хочуть сортувати сміття, лякають штрафами

07.05.2018

Сьогодні під час апаратної наради в мерії міський голова порушив питання роздільного збору твердих побутових відходів в м Суми.

Як повідомив заступник директора департаменту інфраструктури Віктор Павленко, на даний момент в місті Суми діє схема поділу сухого і мокрого сміття. Одним із підприємств, яке обслуговує більшу частину міста, встановлено контейнери для пластику пляшок і картону. Аби населення знало, яке сміття і куди викидати, на телеканалах міста було замовлено роз’яснювальні інформаційні ролики. Однак, як зазначив Віктор Павленко, на даний момент ніякої альтернативи, крім того, як розділяти сміття на вологе і сухе, поки немає. Санітарною схемою очищення міста передбачено поділ сміття на харчові відходи, для яких є пластикові контейнери, а все інше сміття, яке можна віддати повторній переробці, необхідно скидати у так звані «дзвіночки» або металеві сітки.

Тих, хто поки не хоче добровільно сортувати сміття, продовжують тільки лякати штрафами, оскільки ніяких дієвих заходів з відлову недобросовісних мешканців і накладення на них фінансових санкцій поки не розроблено.

Мер запропонував більше виділяти контейнерів для сухого сміття: окремо для пластику, скла та паперу, але зменшити кількість контейнерів для збору мокрого сміття.

Джерело: https://www.0542.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: