У справі замначальника сумської колонії – новий поворот

07.05.2018

У справі про пияцтво за кермом замначальника Сумської колонії Владислава Павлика, якого підозрюють у наїзді на школярку на пішохідному переході, новий поворот. Сьогодні, 7 травня, четвертий суддя апеляції «зупинив» потік відводів, відмовивши у задоволенні одного з них.

Суддя Апеляційного суду Сумської області Валерій Матус відмовив адвокату замначальника колонії у відводі судді Володимира Рунова.

Нагадаємо: вся ця епопея почалася з того, що суддя Зарічного районного суду м. Суми Олексій Сибільов визнав винним заступника начальника Сумської виправної колонії № 116 Владислава Павлика в адміністративному правопорушенні за ст. 130 КУпАП (керування авто в стані сп’яніння або відмову від огляду). Павлик із цим не погодився і разом зі своїм адвокатом Рижовим подав апеляцію. І тут почалося. Апеляцію повинна була розглядати суддя Литовченко, але їй адвокат Рижов заявив відвід. Відвід повинна була розглядати суддя Філонова, але і їй адвокат заявив відвід. Цей мав розглядати суддя Рунов, але і йому адвокат заявив відвід. Останній відвід розглядав суддя Матус, який відмовив у задоволенні відводу судді Рунова по необгрунтованість.

Тепер суддя Рунов розгляне відведення судді Філонової. І тільки після цих розглядів відводів на відводи апеляційний суд зможе по суті розглянути скаргу заступника начальника колонії на притягнення його до відповідальності за керування транспортним засобом у нетверезому стані або відмову від огляду і прийняти відповідне рішення. Поки ж пан Павлик вважається не залученим до відповідальності, а відповідно не позбавленим водійських прав і неоштрафованим на 10200 грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: