Кого сумчани обрали б Президентом України?

07.05.2018

Із наближенням виборів різні соціологічні інститути та групи представляють українцям президентські рейтинги, при цьому однозначний лідер так і не визначається, а місця між ймовірними фаворитами перегонів суттєво різняться.  «Сумські дебати» вирішили провести власне опитування: «Якби вибори Президента України відбулися б наступної неділі, як би ви проголосували?»  Участь у ньому взяли 2299 відвідувачів нашого сайту, а результат виявися повною несподіванкою.

Одразу зауважимо, що наша редакція зафіксувала накрутку голосів за Анатолія Гриценка, тому голосування за нього було припинене довчасно.

Не брали б участі у виборах – 168 респондентів, обрали б іншого кандидата – 188.

4-е місце (200 голосів – 8,6%) – Святослав Вакарчук отримав неочікувану підтримку.

Співак хоч і заперечує президентські амбіції, але періодично робить заяви про необхідність змін у країні, що все ж не виключає ймовірності його участі у виборах.

ІІІ місце  (237 голосів – 10,3%) – Петро Порошенко.

Діючий глава держави зберігає прихильників у Сумах, але наразі такої кількості недостатньо для перемоги.  Нагадаємо, у липні минулого року Порошенко вперше відвідав наш обласний центр. Він побував на відкритті цеху «Гуала Кложерс Україна», взяв участь у відкритті Козацького хреста, а також Центру реабілітації для учасників АТО.

ІІ місце (456 голосів – 19,8%) – Юлія Тимошенко.

Очевидно, так званий «бютівський» електорат у Сумах залишається стабільно великим і активним, тим паче що мер Сум, будучи «батьківщинцем», також вносить свій внесок у рейтинг леді-боса.

І місце (518 голосів – 22,5%) – Володимир Зеленський. Найбільше голосів сумчани віддали саме за нього. Чи то народна любов до «95-го кварталу», чи серіалу «Слуга народу», чи банальне розчарування у старих політиках – але саме його, судячи з опитування, хочуть бачити наступним президентом жителі Сум.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: