Олександр Стрельченко: Ми не маємо морального права нехтувати подвигом визволителів і переписувати історію

08.05.2018

Ветеранів війни, захисників Батьківщини і світу від фашистської чуми стає менше з кожним днем. Пройшовши страшними дорогами війни, вони повернулися до трудових буднів, відбудови  народного господарства, до сімейного життя. Але й до цього часу їх тривожать спогади про воєнне лихоліття. Вони обов’язково діляться ними, коли їх відвідують гості і завжди з нетерпінням чекають на тих, кому цікаві розповіді про військові роки.

Сьогодні, 8 травня, і це вже стало традицією, до ветеранів Великої Вітчизняної війни, що проживають у Великописарівському районі, завітав голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській обласній раді Олександр Стрельченко.

У селі Пожня він відвідав Петра Старкова, у Ямному – Галину Назарову та Олену Маляр, у Великій Писарівці – Якова Коваленка та Марію Мамакіну, якій у квітні виповнилося 97 років. Вона з нетерпінням чекала на свого депутата, і коли він зайшов до хати, розплакалася від радості.

Депутат-опозиціонер привіз учасникам війни продуктові набори. Старенькі радо зустрічали гостей, дякували їм за найголовніше – увагу. А Галина Яківна сказала, що постійно читає про діяльність обласного обранця на сторінках місцевої газети і дякувала йому за роботу та увагу.

«Дуже прикро, що наших ветеранів з кожним роком стає все менше і менше. І вже на свято Перемоги приходять їхні діти, онуки та правнуки, – із сумом говорить головний опозиціонер Сумщини. – Пам’ять про Велику Вітчизняну війну – вічна, бо спогади про ті криваві дні передаються з покоління в покоління. І ми не маємо морального права нехтувати подвигом визволителів і переписувати історію».

При цьому Олександр Стрельченко наголошує на тому, що влада не дуже піклується про тих небагатьох ветеранів, що залишилися в живих. Оскільки в Україні пенсія інвалідам складає 2,5-3,5 тисячі грн., а у тій же Канаді – більш як 2,5 тисячі доларів. Окрім того, зупинена програма фінансування забезпечення інвалідів автотранспортом та житлом, згортаються реальні обсяги фінансування санаторно-курортного лікування тощо.

«Держава економить на ветеранах, скорочуючи або усуваючи бюджетні соціальні програми, навіть незважаючи на те, що кількість одержувачів цих пільг порівняно невелика і стрімко меншає. Тому їх збереження було б абсолютно необтяжливим для бюджету країни. Але влада натомість займається тим, що переписує сторінки історії», – зазначає Олександр Стрельченко і наголошує, що політична сила, яку він представляє, ніколи не забуде про подвиг визволителів і зробить усе можливе, аби всі пільги ветеранам відновити.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: