Напередодні 9 Травня низку заходів провели на Сумщині учасниці Національної платформи «Жінки за мир»

09.05.2018

Активістки  привітали зі святом Перемоги солдатську вдову, 101-річну шановану вчительку молодших класів, жительку с. Старе Село Сумського району Галину Міщенко. У тяжкі повоєнні часи, наодинці із своїм горем вона відігрівала теплом свого серця обпалені війною дитячі душі. Ця найстаріша жителька села стала для молодого покоління прикладом жінок, які винесли на своїх плечах тягар війни.

Також співголова Національної платформи «Жінки за мир» Тамара Іщенко привітала сім’ю Гапеєвих – Євгена Степановича та Жанну Степанівну, дітей війни, з Днем Перемоги. Сьогодні вони в поважному віці, але дитячі спогади про війну залишилися з ними назавжди. Вони пам’ятають і втрату батьків на фронті, і життя в окупації. З великою пошаною   розповідають про своїх бабусь і матерів, які, рятуючи їх від голоду, ходили за десятки кілометрів, аби виміняти речі на жменьку пшона чи на кілька картоплин. Інстинкт цих жінок, матерів, говорив: збережемо дітей – збережемо майбутнє.

Серед іншого Тамара Іщенко взяла участь в Уроці пам’яті Старосільської школи і закликала берегти пам’ять про трудовий і ратний подвиг своїх рідних і близьких, односельчан. «620 жителів села було мобілізовано на фронт, 247 не повернулися з війни. Їх імена навічно викарбувані і на стелі в центрі села, і в серцях нащадків переможців», – наголосила представниця ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Сумщини.

У своєму виступі вона згадала про сім’ї Приходьків, Скиртачів, Лиманчуків,  які понесли непоправні втрати. На честь чотирьох братів Приходьків, які не повернулися з війни, в селі названо вулицю. «Щоб впевнено крокувати в майбутнє, треба свято берегти пам’ять про минуле», – додала на завершення Тамара Дмитрівна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: