Сумські опозиціонери привітали ветеранів, які знаходяться в геріатричному пансіонаті

09.05.2018

«Серед вас багато людей, які відчули на собі, що таке війна. У повоєнні роки ви відбудовували міста і села, заводи і фабрики, віддавали своє життя сільському господарству, вихованню дітей. Важко переоцінити ваші здобутки, за якими стоять наполеглива праця, мужність, героїзм і відвага кожного з вас. Ми можемо лише здогадуватися, скільки випробувань, болю і втрат довелося вам пережити і при цьому зберегти гідність, віру, любов, які ви пронесли через все своє життя. Мені щиро хочеться, щоб у вашому пансіонаті було тепло, затишно, щоб ви почувалися, як вдома».

З такими словами звернувся до пацієнтів обласного геріатричного пансіонату заступник голови фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській облраді Микола Войтенко.

Подякував політик і медперсоналу, бо, говорить, коли люди йдуть працювати у такі установи, вони усвідомлюють всю відповідальність своєї роботи. В першу чергу те, що тут потрібно бути добрим і чуйним.

За словами головного лікаря пансіонату Людмили Красильникової, на цей час у закладі знаходяться 192 пацієнти, серед яких 2 інваліди війни, 43 учасники Великої Вітчизняної війни, 66 дітей війни, 10 членів сімей загиблих учасників війни. Для них персонал намагається створити якнайкращі умови перебування.

Звернувся до присутніх зі словами-настановами підполковник у відставці, учасник бойових дій, який брав участь у визволенні України від нацистських загарбників 1939-1945 років Микола Ткаченко, який проживає у пансіонаті. Ветеран війни зазначив, що ціна Великої Перемоги – це не лише квіти біля Вічного вогню та жалобна хвилина мовчання, – це мільйони загиблих, навіки зламані людські долі, яким ми повинні вклонятися доземно, і пам’ятати, що головне на світі – мирне життя наших нащадків.

Варто нагадати, що саме завдяки депутатам облради від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ з обласного бюджету вже виділено 1 млн. 200 тис. гривень на капітальний ремонт системи протипожежного захисту, із яких на сьогодні профінансовано 600 тис. гривень.

Також опозиціонери обіцяють, що будуть ініціювати питання поетапної заміни вікон на нові енергозберігаючі та ремонт приміщень, аби люди відчували себе у пансіонаті максимально комфортніше.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: