Загиблому в 19 років бійцю хочуть присвоїти звання Почесного громадянина

10.05.2018

10 травня на сайті єдиної системи місцевих петицій оприлюднили петицію «Про присвоєння звання Андрію Кривичу звання «Почесного громадянина міста Конотоп» (посмертно)».

Нагадаємо, що 27 березня у зоні проведення АТО на Світлодарській дузі від кулі ворожого снайпера загинув боєць-доброволець тактичної групи «Сапсан» ДУК «Правий Сектор», конотопчанин Андрій Кривич (позивний «Діллі»).

«Хоч Андрій і не був кадровим військовослужбовцем, проте добровільно прийняв рішення захищати свою Батьківщину й віддав своє життя за її незалежність у 19 років.

Загибель юного героя не залишила байдужими більшість свідомих громадян у всій державі. З метою вшанування та увічнення памʼяті Андрія Кривича вважаємо за доречне присвоїти йому звання «Почесного громадянина міста Конотоп» (посмертно).

У звʼязку з викладеним, просимо винести на розгляд сесії Конотопської міської ради питання присвоєння звання Кривичу Андрію Андрійовичу звання «Почесного громадянина міста Конотоп» (посмертно)», — йдеться у тексті петиції, автором якої виступив Некрасов Олексій Валерійович.

Автор наголошує, що раніше Конотопська міська рада вже приймала такі рішення. Так, було ухвалено рішення про присвоєння звання «Почесного громадянина Конотопа» посмертно патріотам України, учасникам бойових дій на Сході. Серед них Андрій Ваховський, доброволець батальйону «Донбас»; Михайло Сусло, доброволець батальйону ОУН; Анатолій Шульга, боєць артилерійського підрозділу добровольчого батальйону «Азов» та Євген Бірюков, боєць батальйону патрульної служби особливого призначення «Гарпун».

Джерело: https://topkonotop.com/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: