Під час обшуку в АТОвця знайшли арсенал зброї

10.05.2018

До оперативних співробітників Липоводолинського відділення поліції надійшла інформація від жителів одного з населених пунктів району, що 40-річний місцевий житель може тримати в себе вдома нелегальну зброю.

Співробітники поліції вирішили невідкладно перевірити це повідомлення та, отримавши дозвіл слідчого судді на обшук, завітали до його помешкання. І, як виявилось, не дарма. У різних господарських будівлях цього домогосподарства вони виявили та вилучили різноманітне сучасне озброєння, на яке власник помешкання не мав жодних дозвільних документів.

«Як пояснив сам власник «арсеналу», він кілька років тому проходив службу в зоні АТО і під час демобілізації прихопив всі ці боєприпаси із собою. А вдома забув про них, – розповідає Олександр Каливод, начальник Липоводолинського відділення поліції. – І згадав про нього лише коли до нього з обшуком навідались правоохоронці».

Наразі все вилучене, в рамках відкритого за ознаками ч.1 ст. 263 КК України кримінального провадження, направлене на експертне дослідження. Ведуться першочергові слідчі дії. В разі підтвердження експертами, що дані боєприпаси є бойовими, їх «забудькуватому» власнику загрожуватиме кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: