За знайдений гаманець жінка потрапила під кримінал

10.05.2018

До Липоводолинського відділення поліції звернувся один із жителів району. Чоловік розповів: коли він знімав у банкоматі готівку, у нього виникли проблеми з карткою. Поки він вирішував це питання у відділенні банку, залишений на поличці банкомату гаманець зник. 

Оперативники поліції, провівши перевірку, швидко з‘ясували, хто саме «прибрав» чужого гаманця, необачно залишеного власником без нагляду. Зловмисницею виявилась 48-річна жителька Липоводолинського району, котра випадково побачила портмоне, проходячи повз банкомату, і забрала його собі. 

У поліції її вчинок кваліфікували як крадіжку і відкрили кримінальне провадження у відповідності з ч. 1 ст. 185 Кримінального Кодексу України (крадіжка). За подібну «знахідку» жінка може отримати покарання від чималого штрафу до 3-х років позбавлення волі. Втім, її долю на найближчі кілька років вирішить суд.

Поліція застерігає громадян: будьте уважні, і не полишайте без нагляду свої речі. А в тому випадку, коли ви знайшли чужу річ, треба повідомити про це до поліції та передати її правоохоронцям – цим ви не тільки уникнете можливої кримінальної відповідальності, але й посприяєте якнайшвидшому поверненню загубленої чи втраченої речі її власникам.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: