Сумські євродвори роблять нелегали

10.05.2018

У результаті 39 інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання, які використовують найману працю, починаючи з березня поточного року фахівцями Управління Держпраці у Сумській області виявлено 88 неоформлених працівників на 22 підприємствах. Використовуючи неоформлену працю, недобросовісні роботодавці перекладають всі ризики, пов’язані з виконанням робіт, на працівників, часто необізнаних у вимогах трудового законодавства.

Лише упродовж перших днів травня поточного року Управлінням Держпраці у Сумській області виявлено 56 неоформлених працівників. З них 20 неофіційних працівників на підприємстві, що проводить роботи по укладенню бруківки у житлових дворах обласного центру. У суб’єкта господарювання, який організовує роботи по утепленню фасадів будинків – три працівника, які працюють без укладення трудового договору, у тому числі 12 нелегальних працівників були залучені роботодавцем до перекриття покрівель будинків (хоча роботи на висоті не можуть виконуватися фізичними особами, а лише роботодавцями, які мають відповідний на це дозвіл та матеріально-технічну базу).

Нагадаємо, що статтею 265 Кодексу законів про працю України передбачена штрафна санкція за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: