У центрі Сум цирк працював без дозволу

11.05.2018

У тісноті, бруді та під пекучим сонцем – у таких пекельних умовах побачили журналісти тварин, яких експлуатують артисти пересувного цирку. Гастролери мандрують Україною і нині зупинилися в Сумах – без жодного дозвільного документа. В Україні зоозахисники вже не перший рік домагаються заборони такі катівні на колесах, та поки що це зробили лише в Києві. Чого вдалося досягти у Сумах?

Попри спеку, тварини – в тісних клітках і під палючим сонцем. “Длинношерстым животным тяжело находится длительный период на солнце. Вчера была температура 30 градусов, на солнце она могла быть до 40 градусов. Плюс это асфальт. Самое обидное, что не было возможности животным там спрятаться в тень”, – говорить Андрій, ветеринар.

Аби з’ясувати – чому тварин тримають у таких пекельних умовах, активісти та журналісти пішли до адміністрації пересувного цирку. На прохання надати довідку від ветеринарів, яка б засвідчила, що тварини здорові, – отримали відмову. Тож вирішили поцікавитися в державної ветеринарної служби – чи перевіряли їхні фахівці тварин, які прибули в місто.

“Вони тільки що приїхали, я так розумію після того, як уже там ваші журналісти побували. Вони звернулися до ветлікарні. Але ж немає жодних документів які б нам дозволили оцінити стан тварин і органи місцевого самоврядування, якби для них було небайдужа протиепізоотична ситуація на території, на якій вони несуть свої повноваження, то вони б вимоги на проведення таких заходів за участі тварин вимагали б від суб’єкту, який звертається саме наявність таких документів”, – говорить Віталій Моісеєнко, начальник Держпродспоживслужби в Сумській області.

Міські чиновники теж запевняють, що цирк не звертався до них, щоб отримати дозвіл на розміщення. І жодних скарг на них не надходило. Та й перевіряти цирк – не їхній обов’язок. Тож і виходить, що знайти служби, які б відстежували такі ситуації в місті, – неможливо. І попри те, що документів немає, цирк невдовзі вирушає далі – до Полтави…

Подробиці – у відеосюжеті за посиланням.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: