У Сумах стався розбійний напад на ломбард

11.05.2018

До поліції звернувся приймальник одного з ломбардів обласного центру і повідомив, що кілька хвилин тому до приміщення закладу зайшли двоє чоловіків, в одного з яких на голові знаходилася панчоха, та, погрожуючи обрізом мисливської рушниці, почали вимагати гроші. Зорієнтувавшись у ситуації, продавець сказав, що грошей у касі немає, і натиснув кнопку виклику охорони. Побачивши це, зловмисники втекли.

Того ж дня слідчим відділом Сумського відділу поліції було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України.

«В ході проведення оперативно-розшукових заходів, направлених на розкриття злочину, оперативники поліції встановили, що розбійний напад на ломбард скоїли двоє сумчан віком 21 та 33 років, – коментує т. в. о. начальника Сумського відділу поліції Андрій Сошка. – Одного з підозрюваних сумські поліцейські затримали аж у Хмельницькому, де він намагався сховатися від правоохоронців. Іншого – у Сумах. У сумчанина під час санкціонованого обшуку поліція виявила та вилучила обріз двоствольної рушниці дванадцятого калібру та 28 патронів до неї».

За розбій, поєднаний із проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, згідно з ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України, зловмисникам може загрожувати позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. Наразі слідство триває. Поліція проводить перевірку затриманих на причетність до інших злочинів, скоєних на території області та України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: