У Сумах КП «Центр догляду за тваринами» отримало майже 400 тисяч

11.05.2018

Сумське комунальне підприємство «Центр догляду за тваринами», яке було створено півтора роки тому з метою вилову, стерилізації, перетримки, догляду за бездомними тваринами, практично не працювало. І ось тільки зараз, вперше за весь час, підприємство отримало майже 400 тис. грн на здійснення своєї діяльності.

Виходячи з інформації, опублікованої в системі державних закупівель “Прозорро”, на послуги з регулювання чисельності тварин передбачено 189 тис. грн. За словами директора «Центру догляду за тваринами» Володимира Катишева, ці гроші будуть витрачені на послуги з підбору трупів тварин, вилову бездомних чотирилапих» і їх стерилізації, а в разі необхідності – евтаназії. До останнього будуть вдаватися тільки у тих випадках, якщо тварина носить небезпеку для життя людини, або якщо від ветеринара є акт про те, що тварина смертельно хворе.

Ще 187,5 тис. грн, як пояснює Володимир Катишев, підуть на облік чисельності і реєстрації відловлених тварин шляхом внесення їх в єдину електронну базу на подобу тих, які вже успішно існують, наприклад, у Львові та інших містах. Уже стерилізованих собак і кішок будуть кліпсувати, а під шкіру вводитимуть електронний чіп. Згодом в базу мають намір внести і тих тварин, які були стерилізовані в рамках співпраці з ТОВ «Чотири лапи Україна».

Щодо планів на майбутнє, Володимир Катишев каже, що зараз займається набором персоналу і облаштуванням притулку по вул. Р.Корсакова, 1, де для цих цілей було виділено земельну ділянку площею 1,46 га. У перспективі тут мають намір облаштувати місця для перетримки тварин, а також карантинні бокси.

Джерело:https://www.0542.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: