Мер Сум подав апеляцію на рішення суду щодо корупції

11.05.2018

Олександр Лисенко просить Апеляційний суд Сумської області скасувати рішення першої інстанції про закриття відносно нього адмінсправи по корупції у зв’язку з закінченням строку притягнення до відповідальності та прийняти нове рішення про відсутність у його діях складу корупційного правопорушення. Скаргу мера розглядатиме суддя Володимир Рунов. Засідання призначене на 21 травня.

Нагадаємо: 25 квітня в Зарічному районному суді м. Суми оголосили постанову по справі про правопорушення, пов’язане з корупцією, стосовно мера Сум Олександра Лисенка.

Суддя Ірина Клімашевська оголосила постанову про закриття адміністративної справи у зв’язку з закінченням строку притягнення до адмінвідповідальності. Однак у цій постанові сказано, що правопорушення пан Лисенко зробив, бо голосував за преміювання самого себе в умовах реального конфлікту інтересів. У тому числі судом дана оцінка і позиції Олександра Лисенка про те, що премії він роздавав нужденним людям і виписував їх по мірі виникнення потреби у окремих осіб. Як встановив суд, навіть благодійність є приватним інтересом і суперечить повноваженням мера. Тому навіть в цілях благодійності чиновник не повинен преміювати сам себе.

Незважаючи на вчинене корупційне правопорушення відповідальності пан Лисенко уникнув, і до реєстру корупціонерів не внесений. Причина полягає в тому, що ст. 38 КУпАП встановлено конкретні строки притягнення до адмінответсвенності, в даному випадку це три місяці з дня складання протоколу. Можливості продовження терміну притягнення до відповідальності Кодекс не передбачає.

Тримісячний термін закінчився в зв’язку з тим, що під час судового розгляду справи мер Сум довго був на лікарняному.

Нагадаємо, у протоколах про адміністративні правопорушення, складених за ч.1 і 2 ст. 172-7 КУпАП, мова йде про те, що під час голосування 22 лютого 2017 року на засіданні ХХ сесії Сумської міськради за зміну умов персонального щомісячного преміювання, міський голова не повідомив про наявність реального конфлікту інтересів і проголосував за наявності такого конфлікту.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: