Прокуратура не переконала суд в тому, що депутат облради Андрій Божок – хабарник

11.05.2018

Сьогодні, 11 травня, Зарічний районний у м. Суми суд завершив розгляд справи депутата Сумської облради група «За людей»), керівника відділу Державної екологічної інспекції у Сумській області Андрія Божка, якого звинувачували у злочині, передбаченому ч.3 ст. 368 ККУ ( (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Раніше обласна прокуратура повідомила, що 22 січня ц.р. Андрія Божка затримано під час одержання хабара в розмірі 4 тис. грн. Окрім того, за декілька днів до цього правоохоронцями задокументовано факт отримання ним ще 4,5 тис грн.

Ухвалою від 11 травня 2018 року суд скасував рішення прокурора В.Матвійчука щодо вручення А.Божку підозри і зобов’язав прокуратуру виключити з ЄРДР відомості по цьому кримінальному провадженню. Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

Коментуючи у Фейсбуці рішення суду, Андрій Божок написав:

«Хочу розповісти перші новини у дивній кримінальній справі, порушеній проти мене. Як ви пам’ятаєте, від самого початку я публічно заявив, що абсолютно жодних протиправних дій з мого боку вчинено не було, і я готовий відкрито доводити свою правоту. І, хоча всі закиди щодо мене не мають нічого спільного з реальністю, тим не менш, як людина, що поважає Закон, я навожу всі необхідні пояснення й аргументи, та чітко дотримуюсь всіх вимог органів правосуддя.сьогодні отримав перший результат: суд скасував рішення прокурора Сумської області щодо вручення мені підозри у вчинені злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Цією ж ухвалою суд зобов’язав видалити відповідну інформацію з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Ухвала суду оскарженню не підлягає. Безумовно, це ще далеко не кінець історії. Але я готовий пройти весь цей шлях, і відкрито, чітко і по закону довести надуманість всіх звинувачень. Бо закон і правда – на моєму боці. користуючись нагодою, хочу подякувати всім вам за слова розуміння і підтримки!!!»

Джерело: http://xpress.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: