Сумські студенти їздили на практику до окупованого Криму

12.05.2018

Група студентів Сумського державного педагогічного університету за спеціальністю «Туризм» пройшла практику в окупованому Криму.

Ректор університету Юрій Лянной розповів, що необхідність проходження практики саме в окупованому Криму була викликана неможливістю якісного її проходження в інших місцях. «Є у них дисципліна «Підвищення спортивної майстерності». Відповідно до цієї програми студенти повинні пройти шість категорійних категорій. Ці походи йдуть і по нашій місцевості, але є низка походів таких категорій, які потребують гірської підготовки», – сказав він.

Маршрут студентів у окупованому Криму пролягав через Судак через Карагач, Ворона, Кокасан, Джур-Джур, Джурлу, Дімерджі до перевалу Ангар. Експедиція тривала з 27 квітня по 7 травня.

Лянной заявив, що поїздка до окупованого Криму була погоджена з місцевим управлінням Служби безпеки України. Проте речниця відомства спростувала це твердження. За її словами, подібна санкція не надавалась, оскільки це не передбачено чинним законодавством.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: