Поліція розшукує двох шахрайок

12.05.2018

До чергової частини Білопільського відділення поліції звернувся місцевий пенсіонер. Літній чоловік розповів: щойно його старенька мати стала жертвою шахрайства. Дві смагляві незнайомки характерної зовнішності підійшли до його 86-річної матері, яка перебувала біля будинку, і заявили, що начебто на неї наведено серйозну порчу, котру, мовляв, можна ще зняти, поки вона не наробила лиха. У ході розмови вони настільки задурили старенькій голову, що вона, повіривши їм, винесли для ритуалу «лікування» всі наявні в будинку гроші, а це 10 тисяч гривен, – все, що роками вона збирала на власне поховання. 

«Я знову закликаю громадян бути уважними, і не довіряти подібним «ворожкам», «цілителькам» та «віщункам», – говорить керівник Білопільського відділення поліції Андрій Анісімов. – Адже єдина мета, з якою вони заводять розмови про зурочення, порчі і різного роду пристріт – це власне збагачення. Як правило, після спілкування з ними люди залишаються без грошей, ювелірних виробів та інших цінних речей. Це – один із найдавніших способів шахрайства, і, на жаль, громадяни, особливо люди похилого віку, часто потрапляють у такі шахрайські пастки».

Працівники поліції, опитавши обдурену бабусю, відкрили за фактом шахрайства кримінальне провадження, в рамках якого розшукують підозрюваних у скоєнні цього злочину осіб, та сподіваються на допомогу пересічних громадян.

Прикмети першої жінки: на вигляд близько 70 років, зростом 163-165 см, середньої статури, мала на голові хустку, була одягнута у чорну спідницю та сіру кофту. Друга жінка на вигляд близько 30 років, зростом 165 см, середньої статури, була одягнута в чорну сукню. Якщо ви бачили цих осіб, знаєте місце їх перебування, чи маєте додаткову інформацію про обставини скоєння цього злочину, повідомте про це до найближчого відділення поліції за телефоном «гарячої лінії» 102.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: