13.05.2018
У Сумському міжрегіональному вищому професійному училищі відкрили виставку робіт Миколи Бондаренка на тему харчування людей в період Голодомору «Україна-1933: кулінарна книга».
Виставка Миколи Бондаренка представляє собою серію графічних робіт, що зображують рослин і тварин, яких люди їли в часи Голодомору. Лобода, подорожник, кленове листя,очерет, минулорічна картопля,гризуни,коти і собаки – це складало раціон українців у 32-33 роках. Кілька робіт показують знаряддя, з допомогою яких активісти шукали у домівках та дворах селян заховане зерно.
«Так як у нас на базі нашого закладу відкрито Центр дослідження Голодоморів. В рамках цього проекту ми домовилися з художником. Вперше в Сумах ця виставка експонується саме в нашому навчальному закладі. Виставка унікальна. За рецептами цієї виставки ми ще в 2015 році виготовляли макорженики, за рецептами книги «Україна -33» , – розповіла заступник директора Сумського міжрегіонального вищого професійного училища Тетяна Сорокіна.
«Виставка Миколи Бондаренка об’їздила майже всі континенти і країни,вона постійно діюча в штаті Нью-Джерсі. Це не просто виставка, це гімн українському народу, яке вистояло, яке змогло», – розповіла керівник історико-патріотичного проекту «Герої нації» Людмила Говійна.
Після презентації виставки учні професійного училища влаштували майстер-клас для відвідувачів. Демонстрували, як приготувати найпоширенішу страву часів Голодомору – маторженики.
Виставка Миколи Бондаренка діятиме впродовж травня і червня,а потім буде відкрита для відвідувачів з наступного навчального року.
Джерело: http://tv.sumy.ua
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
19.04.2024 Шосткинка, що втратила сина захисника, купує дрони і допомагає ЗСУ
19.04.2024 З Охтирки відправили гуманітарний вантаж Харківщині
19.04.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки, пилорама та техніка
19.04.2024 Воїн із Шостки Віталій Шумей, який проходив лікування на Чернігівщині, заговорив
19.04.2024 По Свеській громаді скинули 4 бомби