Голову сільради на Роменщині визнали корупціонером

14.05.2018

Голову Смілівської сільської ради Роменського району було визнано винним  у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч.1, 2  ст.172-7 КУпАП (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів та вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів), і накладено  на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в дохід держави в розмірі 3400 гривень, повідомляє прес-служба Роменського міськрайонного суду.

У сільського голови  протягом 2016-2018 років виник реальний конфлікт інтересів під час укладання договорів про відпуск товарно-матеріальних цінностей між Смілівською сільською радою з фізичною особою-підприємцем,   яка є дружиною голови сільради.

Відповідно до п.п. «в» ч. 1 ст. З Закону України «Про запобігання корупції», Смілівський сільський голова  є суб’єктом відповідальності за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Таким чином, голова Смілівської сільської ради публічно не повідомив Смілівську сільську раду або НАЗК про те, що під час здійснення повноважень сільського голови виник реальний конфлікт інтересів у момент укладання договорів яка є близькою особою – дружиною.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: