Під час обшуків будинків вилучили патрони, пістолети та гранату

14.05.2018

Лише за минулі вихідні правоохоронці вилучили з незаконного обігу пістолети, патрони, гранату та кілька одиниць холодної зброї.

У ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання 43-річного жителя села Павлівка Білопільського району працівники поліції виявили та вилучили дев’ятнадцять набоїв калібру 5,6 мм. Де чоловік взяв боєприпаси і з якою метою зберігав, з’ясує слідство.

А у 51-річного жителя села Бобине Путивльського району під час проведення обшуку у помешканні виявили і вилучили 26 патронів калібру 5,6 мм.

У селі Білозерка Конотопського району вдома у 26-річного місцевого жителя правоохоронці вилучили гранату Ф-1, а у 56-річного мешканця села Нова Слобода Путивльського району, під час санкціонованого обшуку поліцейські вилучили обріз мисливської рушниці 16-калібру та ще один ствол до неї.

Крім того, у 34-річного чоловіка, який тимчасово проживав на території області, працівники поліції виявили пістолет іноземного виробництва. Ще один пістолет, марки ТТ, радянського виробництва, зі слідами корозії на корпусі, добровільно передав поліції 63-річний житель села Кружок Путивльського району. Зі слів чоловіка, пістолет він викопав на власній присадибній ділянці, під час проведення господарчих робіт.

Під час проведення оперативних заходів, направлених на попередження незаконного обігу зброї, працівники роменської поліції у 24-річного місцевого жителя вилучили кортик, клинок шаблі та гумовий кийок. За носіння та зберігання холодної зброї зловмиснику згідно з ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України може загрожувати штраф, або обмеження волі на строк від двох до п’яти років.

За фактом виявлення вогнепальної зброї і боєприпасів, поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: