У Сумах змагались хіп-хопери та брейкери

15.05.2018

У Сумах відбувся вуличний фестиваль Diydance, де змагались юнаки та дівчата у брейкінгу та хіп-хопі. До участі зареєструвались 26 учасників.

«Просто раніше мене мама хотіла записати на бальні танці, але в мене не виходило. Я танцювала з партнером і в мене зовсім не виходило і колись я прийшла на фест, теж такий, там був хіп-хоп і я просто почула музику – мені сподобалося і після цього я вже записалась на танці і не хочу звідти йти, і мені все подобається», – розповіла учасниця змагань Карина.

На фестивалі батли 1на 1 відбуватимуться у двох вікових категоріях – до 15 років та 15+, а також батли 2 на 2 відбуватимуться у змішаній формі, і учасників обирали випадково.

Оцінювали вміння рухатись – судді з Харкова та Києва. Олександр Лє обирав кращих з тих, хто демонструватиме брейк. Сам чоловік займається танцями 18 років і має власний дорослий колектив.

«Насправді, чемпіонство не вигідне і ми не формуємо чемпіонів, тому що у нас багато заходів, тому стати чемпіоном одного разу не так важливо. Наше завдання – формувати лідерів, які б вели за собою інших лідерів і перемагаючи вели за собою інших лідерів», – розповів Олександр.

“Треба показувати людям різноманіття. Ми маємо розуміти, що хтось займається народною творчістю і це не погано, хтось займається такими танцями. Хтось співає в такій манері, хтось в іншій. Якщо ми не будемо показувати, що це існує, може це буде звучати тихо і незвично, але дехто думає ,що цього нема, от я не побачив і цього в Сумах нема, тому будь-ласка приходьте, дивіться, бо це в Сумах існує», – додав організатор змагань Кирило Бурлака.

Наступного разу показати свої танцювальні вміння охочі зможуть 3 червня на фестивалі Sumy Extreme Style.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: