Сумчанам розраховують субсидії, виходячи з нових норм житла

15.05.2018

З урахуванням змін, що відбулися з травня поточного року щодо порядку призначення житлової субсидії, скасовано норму площі житла у розмірі 75 м² для домогосподарств, що складаються з однієї або двох непрацездатних осіб.

Відтепер житлові субсидії непрацездатним непрацюючим особам, які проживають самі, можуть призначатися на норму, яка перевищує встановлену законодавством соціальну норму житла (13,65 м² опалюваної площі на одну особу та додатково 35,22 м² на домогосподарство) за рішенням комісії і не може перевищувати більш як на 30% соціальну норму житла, розраховану для домогосподарства.

До непрацездатних непрацюючих осіб, які проживають самі і яким житлову субсидію може бути призначено на понаднормову площу житла, належать:

особи, які не досягли повноліття;

громадяни, які отримують пенсію за віком або по інвалідності;

громадяни, які отримують державну соціальну допомогу особі, яка не має права на пенсію, та особам з інвалідністю;

громадяни, які отримують тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Рішення про призначення (відмову в призначенні) житлових субсидій на понаднормову площу житла приймається комісією на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства і переглядається у разі зміни складу осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, складу сім’ї члена домогосподарства, працевлаштування таких осіб або виникнення у них інших джерел доходів.

За додатковою консультацією мешканці міста можуть звернутися до громадської приймальні департаменту за адресою: вул. Харківська, 35, каб. 135 з понеділка по четвер з 8:00 до 18:00, у п’ятницю – з 8:00 до 17:00 та в суботу – з 8:00 до 13:00 або за телефонами «гарячих» ліній для консультацій: 60-46-04, 60-45-01, (050)4078199.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: