Сумська поліція просить у міськради грошей на ремонт опорних пунктів

15.05.2018

Cумський міськвідділ Національної поліції просить міськраду виділити фінансування на ремонт опорних пунктів. Всі вони розташовуються в комунальних приміщеннях на правах безкоштовного користування.

За інформацією правоохоронців, на сьогодні територію Сум обслуговують 84 дільничних офіцера поліції, а сучасні пункти охорони громадського порядку являють собою не просто опорні пункти, а так звані поліцейські станції, де, крім дільничних, базуються також інспектори патрульної поліції і військовослужбовці з в/ч 3051 Нацгвардії України. Всього в Сумах працює 13 таких поліцейських станцій.

Не секрет, що багато опорних пунктів знаходяться в жалюгідному стані. Місто щорічно по можливості виділяє фінансування на ремонт кількох із них. Так, за інформацією начальника відділу з взаємодії із правоохоронними органами міськради Григорія Брязкуна, в минулому році за рахунок міськбюджету було відремонтовано чотири опорних пункти (в 9-12-му мікрорайонах і в центральній частині міста). А на 2018 рік міський комплексною програмою «Правопорядок» на ці цілі передбачено 705 тис. грн, однак фактично гроші в бюджеті закладені не були.

Тим часом приміщення трьох опорних пунктів сьогодні вимагають термінового ремонту: в пер. З.Красовицького, 7, на вул. Чорновола, 55, і вул. Металургів, 17. Проблема ще і в тому, що розрахунки за цими пунктами робилися в минулому році, а за максимальними розцінками поточного року на їх ремонт потрібно вже не 705 тис. грн, а 914,3.

У цілому члени комісії заперечувати не стали і погодилися, що це дійсно важливе питання. Але оскільки на сьогодні вільних коштів у міста немає, воно буде розглянуте не раніше ніж за підсумками виконання міського бюджету за перше півріччя, тобто в липні. Однак невідомо, чи зможе місто виділити всю запитувану суму, тому комісія попросила Г.Брязкуна зробити розрахунки по кожному з трьох пунктів окремо і надати їх в департамент фінансів.

Джерело: http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: