Постраждалих у ДТП дітей не можуть доставити в Україну

15.05.2018

Українських школярів, які постраждали в ДТП у Білорусі, на даний момент немає можливості доставити в Україну. Зробити транспортування не дозволяє важкий стан дітей.

Як заявив дитячий омбудсмен Микола Кулеба в ефірі телеканалу «112 Україна», двоє дітей на даний момент перебуваютьув Брестській обласній лікарні в дуже важкому стані, троє – у важкому і лише один – у стані середньої тяжкості. Однак лікарі забороняють будь-яке тривале транспортування для всіх. За прогнозами Кулеби, такий стан триватиме ще 2-3 тижні.

Що стосується загиблої дитини, то за ним відправили спеціальний реанімобіль. Загиблим виявився учень Сумської гімназії № 1 Владислав Кушніренко. Йому було 12 років. У школі виставили в холі фото загиблого з чорною стрічкою. Розповідають, що хлопчик добре вчився, був активним.

Нагадаємо, прокуратура Сумської області порушила справу за фактом неналежної організації поїздки за кордон дітей. У разі підтвердження провини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого. А в Білорусі порушили кримінальну справу проти українця, який був за кермом мікроавтобуса. Його затримали.

Джерело: fraza.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: