Дівчина з ДЦП привозить медалі зі світових чемпіонатів

15.05.2018

В 1 рік Карині Стегній із Сум діагностували складну форму ДЦП. Зараз дівчині 18: вона готується вступати до вишу, займається карате та збирається отримати чорний пояс.

Каріна займається карате вже 5 років. Спочатку тренувалася з дітьми з таким самим діагнозом, але згодом тренер перевів її у звичайну групу, розповідає мама.

Це те, що ми зараз назваємо соціалізацією, коли здорові діти бачуть, що поруч є інші, нічим не гірші. Це було поштовхом до того, що зникла сором’язливість, вона стала більш впевненою”, –  говорить Яна Стегній, мама спортсменки.

За успіхами спортсменки насправді, каже тренер, стоїть титанічна робота. Через хворобу один елемент інколи доводиться відпрацьовувати годинами. Тренується дівчина найчастіше з групи – 5-6 разів на тиждень. Старанність Каріни оцінив і її наставник Вадим Коломієць. Знаючи про мрію спортсменки стати тренером, він кожного заняття доручає їй проводити розминки чи займатися з новачками в групі.

“Я хочу тренувати таких самих дітей, як і я. Ну і хочу спробувати тренувати звичайних. Я не знаю, чи вийде у мене це спочатку, але, думаю, що з досвідом усе буде краще”, – говорить Каріна.

До слова, Каріна має у своєму доробку вже не один десяток медалей. Серед них – як обласні, так і зі світових чемпіонатів в Бельгії, Італії та Угорщині. Цьогоріч дівчина планує поїхати змагатися до Англії. Своєю силою волі дівчина вразила усю Україну. Більше про неї та її тренування – у сюжеті:

Джерело: spec-kor.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: