У Сумах переїзд притулку для бездомних тварин викликав бурхливі суперечки

16.05.2018

Питання переїзду бездомних тварин із притулку, облаштованого волонтерами на вул. Герасима Кондратьєва, на землі КП «Центр догляду за тваринами» вже кілька місяців не дає спокою ні керівництву КП, ні волонтерам, останні з яких протягом багатьох років, і навіть тоді коли «Центр догляду за тваринами» працював фактично на папері, продовжували безперестанку допомагати бездомним чотирилапим.

У понеділок, 14 травня, під час апаратної наради директор КП Володимир Катишев запевнив мера, що територія по вул. Римського-Корсакова повністю підготовлена до переїзду, проте волонтери нібито відмовляються переїжджати, мотивуючи це тим, що місто не в змозі забезпечити тварин харчуванням. Плюс до всього, за словами Володимира Катишева, вони наполягають на тому, щоб продовжувати вести свою діяльність на території КП.

Аби з’ясувати всі об’єктивні обставини спору, мер Сум доручив секретарю міськради 15 травня зібрати нараду і запросити на нього волонтерів Товариства захисту тварин і директора КП.

Втім, люди прийшли вчора до міськради на зазначений час дізналися, що їх там ніхто не чекає. Згодом на перший поверх до волонтерів спустився заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Олександр Журба і повідомив, що наради не буде, оскільки сьогодні мер зайнятий. Те саме сказав під час телефонної розмови з журналістами і директор КП Володимир Катишев. Однак, люди, які прийшли на збори, зажадали призначити іншу дату засідання. Крім цього, присутні висловили стурбованість тим, що на даний момент підприємство проводить стерилізацію з використанням забороненого наркозу. Крім усього іншого люди, які за свій рахунок відловлювали тварин, стерилізували і годували їх, хочуть знати, куди і в які умови перевезуть всіх собак.

Однак після години розмов у коридорі, а потім на вулиці, нічого конкретного так і не вирішили. Олександр Журба пообіцяв зібрати нараду в інший день.

Сам Володимир Катишев у телефонній розмові наполягає на тому, що притулок на вул. Римського-Корсакова є комунальним, тому до нього повинні мати доступ лише працівники підприємства, а не всі, кому хочеться.

Джерело: https://www.0542.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: