Сумські школярі допомогли знедоленим дітям

16.05.2018

Сім’я – це любов, турбота, взаємодопомога, люблячі мама і тато. Однак деякі діти позбавлені цього, від них відмовилися самі рідні. Інші страждають захворюваннями, які вимагають навчання в спеціальних установах, де вони відірвані від близьких. Не всіх беруть додому навіть на вихідні й канікули, а багато батьків не забезпечують дітей навіть найнеобхіднішим. Саме тому до Дня сім’ї великий колектив сумської школи №9 – педагоги, учні та їхні батьки – вирішили нагадати дітям, що вони потрібні, що їх підтримують і розуміють.

З ініціативи директора школи Григорія Петрюченка і одного з батьків учнів – волонтера Анатолія Кривця – у школі була організована благодійна акція «Подаруй дитині свято». У рамках акції учні, батьки, педагоги формували подарункові коробки, з любов’ю прикрашали їх стрічками та квітами, щоб було одразу зрозуміло, що адресату подарунка намагалися зробити приємне, а не просто передати потрібні речі. Подарунки підбиралися окремо для дівчаток і хлопчиків різного віку. У них учні та педагоги зібрали ручки, олівці, блокнотики, зошити, рюкзачки, а також одяг і взуття, іграшки, ігрові набори і т. п. Зібрані подарунки були направлені в Глинську спеціальну школу-інтернат.

Такі акції корисні не тільки для тих, хто отримає подарунки – в першу чергу вони важливі для виховання в школі небайдужих громадян своєї країни, готових простягнути руку допомоги тим, хто її потребує і активно висловити своє співчуття до тих, хто опинився в біді. Тому хочеться вірити, що досвід колективу 9 школи буде прикладом і для інших навчальних закладів області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: