Річку Сумку знову обіцяють очистити

16.05.2018

З року в рік в Сумах порушується питання очищення водних об’єктів. У листопаді 2016 року під час однієї з апаратних нарад директор департаменту інфраструктури Григорій Яременко запевнив, що вивченням даної проблеми займається робоча група, до складу якої увійшли господарники, екологи, науковці та представники громадських організацій і пообіцяв, що до кінця листопада фахівці СумДУ нададуть технічні умови по очищенню русел, а вже в першому півріччі 2017 року проведуть всі необхідні роботи.

Через рік проблема не втратила актуальності, тому стала предметом нових дискусій. Цього разу Григорій Яременко повідомив, що департамент інфраструктури уклав договір із СумДУ на розробку наукових рекомендацій щодо поліпшення екологічного стану річки, після отримання якої, будуть займатися розробкою проектно-кошторисної документації, і безпосередньо самої очищенням річки.

Після піврічної перерви днями на сайті «Прозорро» все ж з’явився тендер із виготовлення проектно-кошторисної документації на поліпшення технічного стану та благоустрою водойм, а саме – очищення р. Сумка від пішохідного моста по вул. Лугова до річки Псел.

Договір укладено з приватним підприємцем Поліщук Л. І. Вартість робіт, з урахуванням державної комплексної експертизи, складе 381 545 грн.

Згідно з умовами договору, проект повинен бути розроблений до 1 жовтня поточного року. Але чи встигнуть виконати роботи до настання холодів – питання поки відкрите.

Джерело: https://www.0542.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: