Працівник школи розповів про махінації з продуктами

16.05.2018

У засобах масової інформації не так давно пролунали факти, що ставлять під сумнів компетентність начальства Шосткинського відділу освіти. Не встиг «влягтися галас» з цього приводу, як стався новий скандал.

До депутата міської ради Андрія Кочатка звернувся колишній завгосп однієї зі шкіл міста (у тексті назвемо його – Сергій). Чоловік розповів, що пропрацював на цій посаді вже пристойний строк, але довелося звільнитися. Причина – махінації з продуктами, які «прокручують» у відділі освіти, адже саме вони відповідальні за закупівлю продуктів, що потрапляють на столи школярів під час обіду.

За словами Сергія, було так: приїхала автівка з продуктами. За накладними завгосп повинен був отримати рис, а за фактом чоловік побачив рисову січку. Іншим разом привезли продукти «не першої свіжості». Після того, як Сергій категорично відмовився приймати товар без накладних, на нього почався тиск. Чоловік виявився між двох вогнів: приймеш товар – раптом отруяться діти, можеш потрапити за ґрати, не приймеш товар – втратиш роботу. Свій вибір Сергій зробив на користь другого.

Щоб розібратися у всій цій історії та дізнатися, чи підтвердяться слова завгоспа, Андрій Кочаток із помічниками відвідали керівництво школи, де працював Сергій. Спочатку депутата міської ради зустріли привітно і обіцяли показати документи, але після дзвінка директора школи до начальника освіти – Наталії Сергійко, поведінка різко змінилося. Всупереч закону директор відмовилася представити будь-які документи. Машини з продуктами, що якраз під’їхали до навчального закладу, за указом «згори» відразу ж виїхали, так і не розвантаживши продукти.

На даний момент депутати міської ради готують відповідні депутатські запити. За їх підсумками справу планують передати правоохоронцям. «Якщо факти махінацій підтвердяться – будемо застосовувати жорсткі заходи», – прокоментував ситуацію Андрій Кочаток.

На фото – автомобіль, який привіз продукти, але не розвантажився і поїхав

Джерело: shostka.life

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону
24.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 49 вибухів
24.04.2024 Сумська красуня продовжує підкорювати Норвегію

Коментарі: