Пенсіонерка не дорахувалась 10 тисяч після “зняття порчі”

17.05.2018

До поліції звернулась 72-річна пенсіонерка з Тростянця. Жінка розповіла правоохоронцям, що, прямуючи у своїх справах, на вулиці до неї підійшла незнайомка та запропонувала взяти участь в акції одного з потужних банків України. Вона розповіла, що банк почав давати кредити у валюті, а вона не лише інформує людей про цікаві пропозиції, а й одразу допомагає людям здійснити фінансові операції. Потерпіла зацікавилась новиною. Аж раптом до незнайомки підійшла ще одна жінка та обміняла звичайні гривні на долари. Зі слів заявниці, вона довірилась аферистці та попросила її зачекати, поки вона сходить за грошима. А коли повернулась та віддала їй 18 тисяч гривень, незнайомка попросила підійти до її так званих колег, що знаходились в одній з машин, що були припарковані неподалік. Пенсіонерки попрямувала до них. А коли обернулась, аби задати питання так званій працівниці банку, останньої вже не було.

Ще одне повідомлення про шахрайство надійшло і від 59-річної сумчанки. За словами заявниці вона потрапила на «гачок» так званих працівників держслужб, які під приводом різних видів страхування, заволоділи грошима жінки, які вона перерахувала на різні банківські рахунки, лишившись прим цьому 83 тисяч гривень. А от 69-річна жителька Білопільського району, довірившись соцпрацівниці, яка прийшла запропонувати написати заяву для підвищення пенсії, після її візиту виявила зникнення 20 тисяч гривень, 17 тисяч рублів та 650 доларів США.

Не полишає своєї актуальності і різновид шахрайства – «зняття порчі». До 79-річної бабусі з Білопільського району на подвір’я завітали дві незнайомки, розповіли їй про проблеми зі здоров’ям, після чого запевнили, що на ній порча. І аби не сталося лиха, почали проводити обряд «зцілення». А коли все закінчилось і вони пішли, з будинку господарки зникли десять тисяч гривень.

У поліції за всіма фактами відкриті кримінальні провадження за відповідними частинами ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: