У Сумах підбили підсумки навчального року і розповіли про нововведення наступного

17.05.2018

Сьогодні під час брифінгу з журналістами начальник управління освіти і науки Антоніна Данильченко, заступник мера Віра Мотречко і начальник відділу спорту та молоді Наталія Красношевская підвели підсумок навчального року, що минає, і розповіли, що чекає випускників,  поділилися планами на наступний навчальний рік та період літньої оздоровчої кампанії.

Як повідомила головний освітянин Сум Антоніна Данильченко, останній дзвінок відбудеться в школах міста 25 травня. Цього року Міністерство освіти рекомендувало школам проводити свято, присвячене закінченню навчання, у довільній формі і мінімізувати його тривалість. Це пояснюється тим, щоб у дітей не виникло ускладнень зі здоров’ям і непритомності внаслідок тривалого перебування на сонці.

Втім, останній дзвінок ніяк не означає завершення навчального року, адже після нього випускники будуть здавати ЗНО і державну підсумкову атестацію. Говорячи про такий важливий етап в житті старшокласників, Антоніна Данильченко звернулася до батьків і дітей з проханням з усією серйозністю поставитися до підготовки та написання тестів, а також порадила заздалегідь продумати план маршруту до пункту тестування і не забути про документи, без яких вхід до пункту тестування буде заборонений. У разі запізнення, відсутності деяких документів, списування, абітурієнт буде не допущений або відсторонений від написання тесту і, відповідно, втратить рік.

Для молодших школярів і для деяких учнів середніх класів стартує оздоровча кампанія. Для цих цілей в  Сумах буде функціонувати 59 пришкільних таборів, у яких мають намір оздоровити 5,5 тис. школярів. У цьому році з бюджету на одну дитину в день виділяється 15-18 грн в день, решту доплачують батьки.

Як зазначає начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Наталія Красношевская, всього в місті Суми мають намір оздоровити 14231 дитини. Разом із тим, у Сумах будуть діяти 6 позаміських закладів. Середня ціна путівки складе 5,5-7 тис. грн, що на 1 тис. грн дорожче, ніж у минулому році. Для оздоровлення дітей пільгових категорій придбано 1403 путівки на суму 7,5 млн грн.

З огляду на трагічну ситуацію в Білорусі, де в ДТП загинув школяр із Сум, в оздоровчі табори, які знаходяться за межами області, дітей планують перевозити залізничним транспортом або в супроводі батьків.

Що стосується планів на наступний рік, то, як повідомила начальник управління освіти і науки Сумської міськради, 1 вересня в школи Сум мають намір прийняти більше 3 тис. першокласників, які навчатимуться за новою 12-ти річною програмою.

Для оснащення класів сучасним обладнанням і партами-трансформерами з міськбюджету виділили 18 млн грн, ще частину планують виділити на черговій сесії міськради.

За попередніми підрахунками, в 10 клас підуть 1,5 тис. сумських школярів. В управлінні освіти звертають увагу на те, що в старших класах буде профільна освіта. Тому Антоніна Данильченко рекомендує учням вибирати ту школу, яка підходить дитині в плані поліпшення знань з тієї чи іншої дисципліни.

Джерело: https://www.0542.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: