На Сумщині ліквідували центр мінімізації митних платежів з оборотом 30 млн грн

17.05.2018

У Сумcькій області співробітники податкової міліції ліквідували центр мінімізації митних платежів з оборотом близько 30 мільйонів гривень.

У ході операції “Рубіж-2018” і розслідування кримінального провадження, відкритого за низкою статей Кримінального кодексу, була встановлена група осіб, які, використовуючи підконтрольні підприємства, організували незаконну діяльність по ввезенню на територію України різних товарів за заниженими цінами.

За версією слідства, організатор незаконної діяльності, досягнувши домовленості з підприємствами “вигодонабувачами” щодо ввезення товарів з-за кордону, давав вказівки бухгалтеру на виготовлення імпортних контрактів, інвойсів та інших документів від імені підприємств-нерезидентів, і внесення в них неправдивих відомостей про фактичну вартість імпортованих товарно-матеріальних цінностей.

Виготовлені таким чином документи передавалися особам, які виконували функції митних брокерів і на митницю ДФС з метою їх подальшого використання при митному оформленні товарів за заниженою вартістю.

Надалі товари реалізовувалися за готівкові кошти без відображення в податковому та бухгалтерському обліку, що призвело до ненадходження податків до бюджету в особливо великих розмірах.

Під час санкціонованого судом обшуком було виявлено та вилучено документацію по фактичному придбанню ТМЦ, митні декларації, контракти та інвойси нерезидентів, 22 печатки підконтрольних підприємств, 30 банківських карт.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: