Прибиральниця мерії стала свідком давання хабара

17.05.2018

Сьогодні, 17 травня, до начальника земельного відділу апарату Кролевецької міської ради звернувся мешканець міста задля отримання дозволу на приватизацію земельної ділянки. При цьому громадянин намагався дати хабара чиновниці.

Як повідомили у міськраді, під час спроби підкупу до кабінету увійшла прибиральниця, яка є свідком даної події. Начальниця земельного відділу одразу ж повідомила про це секретаря міської ради Олену Рекуху. Разом вони пішли до поліції і написали відповідну заяву про намагання дати хабара.

У Кролевецькому відділенні поліції зазначають, що дана заява надійшла на розгляд. Проводиться перевірка і у разі наявності ознак кримінального правопорушення за відповідною статтею буде порушене кримінальне провадження.  Згідно з законом за намагання дати хабара працівникам державної влади чи органів місцевого самоврядування максимальним покаранням є обмеження волі строком від 2 до 5 років.

Зважаючи на ситуацію, у міськраді провели термінову нараду, де секретар міської ради Олена Рекуха нагадала про порядок дій у разі подібної ситуації та роз’яснила юридичні аспекти даної події.

Джерело: 05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: