Цигани скоїли розбійний напад на пенсіонерів

18.05.2018

Інформація про те, що невідомі особи пограбували літнє подружжя, яке мешкає в одному із сіл Недригайлівського району, надійшло до чергової частини поліції вчора близько шостої години вечора.

Правоохоронці, які негайно прибули за викликом, з’ясували обставини того що сталося. «В будинку мешкає 90-річний чоловік та його дружина. Ввечері у двері постукали, – пояснює Костянтин Заїка, начальник Недригайлівського відділення поліції. – Відчинивши, літня господиня побачила на порозі жінок ромської зовнішності. Спілкуватися з незнайомками не входило в плани господарів, але знахабнілі гості не зважали на це жодної уваги. Застосувавши силу до останніх, вони прорвались у будинок і побігли по кімнатах. А потім сіли в автомобіль та втекли. Після чого пенсіонери виявили нестачу великої суми грошей, які вони відкладали на «чорний день».

Враховуючи серйозність скоєного злочину, на затримання зловмисників був зорієнтований весь особовий склад місцевого відділу поліції та прилеглих відділів та відділень. Був введений у дію план «Перехват». На той момент поліцейські, опитавши як потерпілих, так і жителів села, уже володіли інформацією щодо прикмет розшукуваних та марки автомобіля, на якому вони пересувались.

Нарядами поліції були перекриті фактично всі в’їзди та виїзди прилеглих районів. Цілеспрямована робота дала свій позитивний результат. Автомобіль, на якому могли пересуватись зловмисники, помітили на одній із вулиць у Ромнах. Зупинив його наряд групи реагування патрульної поліції. А коли правоохоронці оглянули машину, знайшли і гроші. Після чого всіх осіб затримали і направили до Недригайлівського відділення поліції.

Там вони дають пояснення слідчим, які перевіряють їх причетність до інших подібних злочинів на території області. У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. Покаранням за скоєне затриманим може стати позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: