Суд відклав розгляд корупційної справи секретаря Сумської міськради

18.05.2018

Вчора в Апеляційному суді Сумської області відбулося друге судове засідання в справі секретаря Сумської міської ради, якого судом першої інстанції було притягнено до адміністративної відповідальності за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Особу було визнано винною в тому, що вона, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування, всупереч вимогам законів України «Про запобігання корупції» та «Про місцеве самоврядування в Україні», не повідомила колегіальний орган про наявний у неї реальний конфлікт інтересів під час вирішення депутатами питання щодо збільшення граничного розміру премії посадовим особам Сумської міської ради. Крім того, вчинила дії та прийняла рішення в умовах реального конфлікту інтересів, проголосувавши за збільшення собі винагороди зі 150% до 300%. Таким чином, секретар Сумської міської ради вчинив адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, відповідальність за які передбачена ч.1 ст.172-7 КУпАП та ч.2 ст.172-7 КУпАП.

У зв’язку із необхідністю витребувати у Сумської міської ради копії рішень сесії, суддя Апеляційного суду Сумської області відклала розгляд адміністративного правопорушення посадовця на 08 год. 00 хв. 11 червня 2018 року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: