У Лебедині місто й район “не поділили” лікарню

19.05.2018

Про скандальну ситуацію, яка склалася із лікарнею у Лебедині, розповів на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат Олег Медуниця. Виявилося, що міська і районна влада не домовилися, у якому співвідношенні фінансувати цей медичний заклад, що надає послуги і жителям міста, і мешканцям району. Врешті влада Лебединського району не знайшла іншого виходу, як перереєструвати лікарню в селі Михайлівка, хоча, звісно, фактичне її місцезнаходження не змінилося.

“У невеличкому місті Лебедин є лікарня. Вона обслуговує жителів міста Лебедина і жителів Лебединського району. Лікарня є комунальним закладом Лебединського району. Фінансує лікарню місто і район. Але керівництво міста Лебедин і керівництво Лебединського району якось не домовилися між собою про те, яким чином і у якому співвідношенні фінансувати цей заклад. Лебединський район виділяв коштів більше, Лебедин – менше. Лебедин вважав, що районну лікарню треба реформувати, районна влада вважала, що не треба. Отак міська та районна влада посварилися між собою.

У результаті Лебединська районна влада вирішила питання дуже просто – зареєстрували Лебединську райлікарню на території свого району, у с.Михайлівка. Звичайно лікарня фізично не переїхала до Михайлівки, вона лишилася в Лебедині. Але ПДФО отримав Лебединський район, а не місто. Більше того – сама Лебединська районна рада «переїхала» в с.Калюжне, а Лебединська райадміністрація «переїхала» у с.Курган. Знову ж таки розуміємо, що «переїхали» лише податки з міста Лебедин до Лебединського району”, – написав нардеп у соцмережі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: