У Сумах вирішили відмовитись від традиційних шкільних лінійок

19.05.2018

Наступної п’ятниці, 25 травня, школярі закінчать навчання і підуть на літні канікули. Цьогоріч, за словами начальниці управління освіти й науки Сумської міськради Антоніни Данильченко, формат останнього навчального дня заклади обирають самостійно.

«Буде змінений формат, ряд шкіл, звичайно погоджують це з батьками. Батьки, якби їм хотілось і бажалось традиційні лінійки. По-перше, змінилась погода і клімат і тому, двохгодинні лінійки – це вже не є сучасно, тому не є потрібно. Тому багато проводять у формі квестів, змагань, і збирати учнів до 1000 на лінійку в гарячу пору – ми не рекомендуємо», – розповіла посадовиця.

На літніх канікулах для школярів працюватимуть 65 таборів: 56 – з денним перебуванням, тобто пришкільні та профільні. Решта – праці та відпочинку та заміські.

«Буде працювати 6 таборів: 5 в урочищі Баранівка й одне в с. Ольшанки Сумського району. Планується оздоровити 4 тисячі діток, табори працюватимуть по 2-4 зміни. Вартість путівочок – від 5,5 до 7 тисяч. В порівнянні з 2017 роком вартість зросла на 1 тисячу гривень», – повідомила начальниця відділу у справах молоді й спорту Сумської міськради Наталія Красношевська.

Цього літа планують оздоровити близько 14 тисяч дітей, на що в міському бюджеті передбачили 9 млн 200 тис грн. Торік на кампанію витратили 7 млн 8 тисяч грн, надавши послуги понад 13-тьом тисячам дітей. У середньому, цьогоріч витратять на одну дитину на 50 гривень більше, ніж торік.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: