Микола Войтенко: «Посилюючи процедуру отримання субсидій, влада знімає з себе зобов’язання щодо соціального захисту малозабезпечених громадян»

21.05.2018

Опозиціонери Сумщини стурбовані політикою субсидування населення України, адже кількість невдоволених громадян неухильно зростає.

«Нещодавно був запущений перший етап реформування системи розрахунків по субсидіях – монетизація субсидій на рівні підприємств, які надають послуги. Зараз здійснюється підготовка системи до впровадження монетизації субсидій на рівні домогосподарств. Однак і вже впроваджений, і запланований етапи монетизації викликають багато питань», – зазначив депутат Сумської облради від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Микола Войтенко.

За його словами, на Сумщині сьогодні субсидовану підтримку від держави отримують 290 тисяч домогосподарств – це 65% від загальної кількості домогосподарств області. Але ця підтримка з кожним роком зменшується, на відміну від цін на житлово-комунальні послуги, які населення просто не в змозі оплатити.

«Таке явище, як субсидія – ознака недорозвиненості економіки держави, де існує колосальний розрив між розмірами житлово-комунальних тарифів і вкрай низькою платоспроможністю населення», – впевнений Микола Войтенко.

Депутат розповів, що закладені в Держбюджеті-2018 року 70 мільярдів гривень на субсидування населення наполовину не забезпечені фактичним фінансуванням. Тому влада через додаткові бюрократичні перепони намагається штучно скоротити кількість одержувачів цього виду допомоги. І саме гнітюче – це те, що, посилюючи процедуру отримання субсидій, керівництво країни знімає з себе зобов’язання щодо соціального захисту малозабезпечених громадян, яких сьогодні в Україні більшість.

«Перш, ніж вирішувати питання про посилення процедури отримання субсидій, слід було б вирішити вже існуючі недоліки системи: відсутність реального стимулу для економії, занадто завищені нормативи, відсутність дієвої системи попереджувальних механізмів від шахрайства в тій же сфері ЖКГ, відсутність соціальної справедливості», – упевнений опозиційний політик.

Нагадаємо, що з 1 травня 2018 року в Україні діє нова система оформлення субсидій, згідно з якою всі члени сім’ї, незалежно від прописки, подають фінансову інформацію про доходи, а громадяни, площа квартир і будинків яких перевищує 120 кв. м і 200 кв. м відповідно, автоматично позбавляються субсидії.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: